Excel deel 2

Wij pakken groots uit: Excel deel 2 is een door ons als SeniorWeb Best nieuw ontwikkelde cursus die voortborduurt op Excel deel 1.

In deel 2 van de Excel cursus krijgt u in 3 ochtenden een aanvulling op deel 1 van deze cursus. Cursus ‘Excel voor beginners deel 2’ richt zich op het maken van velerlei berekeningen, grafieken, draaitabellen en het gebruik van functies en formules ; daarmee kunt u getallen of financiële resultaten erg overzichtelijk weergeven en mogelijk gebruiken tijdens het geven van presentaties. Dit is dus een aanvulling om uw gegevens overzichtelijker en vooral aantrekkelijker te presenteren.

Excel is namelijk veel meer dan alleen een rekenprogramma zoals velen misschien denken, u kunt geweldige presentaties opzetten met de visuele hulp die Excel kan bieden door grafieken te gebruiken. Ook kunt u veel duidelijk maken in een  grafische weergave wat alleen getallen of lijsten eigenlijk niet goed kunnen.

De cursus is zodanig opgezet, dat u onder begeleiding stap voor stap erg veel zelf gaat oefenen. U maakt bij voorkeur gebruik maken van een laptop van Seniorweb ; neemt u toch uw eigen laptop mee, dan moet daarop MS Office Excel geïnstalleerd zijn (vanaf MS Office 2013 of MS Office 365).

Excel deel 2

Cursus SeniorWeb Best Excel deel 2

U wordt verzocht zich alleen voor de cursus ‘Excel voor beginners deel 2’ in te schrijven, als u bekend bent met hetgeen in cursus ‘Excel voor beginners deel 1’ is behandeld m.b.t. het bijhouden, bewerken en filteren van bijvoorbeeld gegevens van een verzameling, een muziekcollectie of een ledenadministratie, cel eigenschappen kunt instellen en al simpele berekeningen kunt uitvoeren.