DigiVitaler: Gezondheidsapps en videoconsult

GEZONDHEIDSAPPS

GEZONDHEIDSAPPS

Er zijn duizenden apps die beweren je gezondheid te bevorderen. In de Apple App Store of in de Google Play Store vind je stappentellers, dieet-apps en geestelijke gezondheid apps. Die kunt u op uw telefoon of tablet zetten. Maar hoe kiest u een goede gezondheidsapp?

Om u hierbij te helpen hebben de GGD’en van Nederland een selectie gemaakt van betrouwbare gezondheidsapps. Op de website ggdappstore.nl vindt u deze selectie terug.

VIDEO CONSULT

videoconsult

Als u uw dokter wilt zien en spreken, maakt u telefonisch een afspraak. Op de dag van de afspraak zorgt u ervoor dat u op tijd in de wachtkamer zit. De dokter haalt u daar dan op voor het consult. U kunt ook een afspraak maken voor een videoconsult. Dan ‘beeldbelt’ u met de dokter. U hoeft het huis dan niet uit. Benieuwd naar wat een videoconsult is en hoe u daar gebruik van kunt maken?

Informeer bij uw huisarts en ziekenhuis of zij in de praktijk gebruik maken van videoconsults en beslis dan of het voor u zinvol is deze workshop te volgen.

 Algemene informatie voor deze workshop

U kunt deze workshop volgen zonder dat U over DigiD beschikt.

Wilt u meer weten van bovenstaande onderwerpen en kunt u daarbij wat extra hulp gebruiken?
Schrijf u dan in voor deze workshop van SeniorWeb Best.

Momenteel is deze workshop nog niet afgestemd op de situatie in Best of regio Eindhoven.
Leerzaam is het zeker wel, omdat de wijze van inzien en handelen toch grotendeels gelijk zal zijn.

Er wordt door SeniorWeb Best naar gestreefd in de toekomst in samenwerking met de gezondheidsorganisaties in de gemeente Best en de regio de workshops verder te optimaliseren.

Algemene Informatie DigiVitaler workshops.

SeniorWeb Best wil U graag wegwijs maken in de wereld van de digitale zorg en maakt daarbij gebruik van workshops van de landelijke organisatie DigiVitaler. U mag kiezen uit een of meer van de onderstaande 3 workshops, waarin telkens twee onderwerpen worden aangeboden.

  • Algemene informatie van websites apotheek.nl en thuisarts.nl
    over het inzien van allerlei niet persoonsgebonden informatie op het internet.
  • Uw persoonlijke patiënten portal bij uw huisarts of uw ziekenhuis
    laat u kennismaken met het inzien van uw persoonlijke informatie op de website van uw huisarts of uw ziekenhuis, voor zover een eigen website uiteraard beschikbaar is.
  • Gezondheidsapps van de GGD en Videoconsulten
    laat u kennismaken met door de GGD goedgekeurde Apps en geeft uitleg over beeldbellen met uw dokter of arts; uiteraard alleen, als hij/zij daarvan gebruik maakt.